Toki myös porsaanliha"pihvejä" voi grillata, mutta lopputulos ei ole "grillipihvi", vaan grillattu porsaan"pihvi". Itse asiassa sanan "pihvi" alkuperä viittaa naudanlihaan: engl. "beef" ja ransk. "boef" tarkoittavat sananmukaisesti "naudanlihaa", ei siis "pihviä".
Lähesty kaupan isompia sieniä, kuten esimerkiksi portobelloja, joita saa hyvinvarustelluista ruokakaupoista. Portobellot kannattaa grillata todella rauhallisesti, ensin pitkään yhdeltä puolelta ja sitten toiselta – niin, että sieni alkaa tihkua nesteitä.
Lihan kypsymistä odotellessa voit grillata kuumien hiilien päällä kesäkurpitsoja, porkkanoita, latva-artisokkia tai paprikaa. Nosta käärö pois hiilloksen vierestä ja jätä pihvi vetäytymään vartiksi. Me nälkäiset hyeenat emme malttaneet odottaa vetäytymistä ja kyllähän siinä vähän lihasnesteet valuivat.
Kuten ekalla videolla lupasin, aina ei välttämättä grillata vaan tehää ruokaa muutenkin ja tänään paistan naudan paistista leikatut pippuripihvit. Konstit on monet, tämä on yksi niistä.
Pihvi ei koskaan voittanut. Muuten lihan kuitujen rakenne rikkoutuu, ja pala menettää mehevyyttä, luonnollista hellyyttä. Ei ole olemassa yhtä reseptiä, kuinka pihvi grillataan. Kussakin heistä lihan suolausprosessi tulkitaan omalla tavallaan. Jotkut kokit suosittelevat suolaista lihaa etukäteen, kun se marinoituu.
Kuori kohmeinen pihvi kääreistään ja nakkaa pannulle. Käännä kun nesteet nousevat pihvin pintaan. Rouhi paistetun pinnan päälle suolaa, mustapippuria ja käytä muita mieleisiäsi mausteita. Tarjoile mieleisiesi kastikkeiden ja lisukkeiden kera. Vinkki: Jo haluat grillata pihvit niin teet grillipelti laittamalla alle pala foliota.
¼ tuoretta ananasta (Voit grillata loput jälkiruoaksi) ½-1 tuore jalopeno (valitse itse kuinka tulista haluat) ruukku basilikaa 2 rkl limen mehua ripaus sokeria. Grillatut ruokabanaanit: 4 banaania ripaus suolaa ja mustapippuria öljyä
Brown toteaa oheisella videollaan, että hänen suosikkipihvinsä on skirt steak – ruhon etuosasta kylkiluiden alta leikattu pihvi. Skirt steak -pihvi on yleensä varsin sitkas, mutta hyvin ja hartaasti valmistettuna siitä tulee mureaa ja maukasta. Alla suomennettuna videolla olevat ohjeet skirt steak -pihvin valmistamiseen à la Alton Brown.
Entrecôte on parasta lihaa grillata. Liha on rasvainen molemmilta puolilta, jolloin se tuo makua ja tekee lihasta mehukkaan grillillä. Mausta entrecôte Rub -mausteseoksella saadaksesi oikean