Kuinka lähelle rajaa saa istuttaa puita

Kuinka lähelle rajaa naapuri saa istuttaa puita? Onko virallisia ohjeita tai suosituksia, vai saako naapuri tehdä mitä lystää?

Koivua - Puut - Suomi24 Keskustelut

Kuinka lähelle rajaa saa ylipäätään istuttaa puita? Tarkoitus on (luvan kaupungilta saaneena) kaataa "jättiläis" koivu ja istuttaa sen tilalle 1-2 koivun tainta. Kuinka nopea koivu on kasvamaan? Yksi tuttava sanoi, että metri vuodessa, jos ei leikkaile. Kuulostaa aika paljolta..

Naapurin vaatimus puun kaatamisesta

Omalle puolelle saa istuttaa vaikka 30 m korkeaksi kasvavia puita jotka pimentävät täysin naapurin tontin eikä naapurilla ole asiaan mitään sanomista. Valitettavasti. Pensasaitojen korkeuksista on olemassa kuntakohtaisia suosituksia. Se, kuinka lähelle rajaa saa istuttaa, riippuu siitä kuinka leveäksi pensaat kasvavat.

Keskustelu - Saako naapuri istuttaa rajalle puun tai pensaan

Kuinka lähelle rantaa voidaan tehdä koneellisesti ylläpidettävä latu? Onko maanomistajalla oikeus kieltää ladulla käveleminen? Saako pellon ylittää talvella? Onko koiravaljakon ajaminen jokamiehenoikeus? Toisen maalla saa hiihtää vaikka joka päivä ja monta kertaa päivässä, jos siitä ei aiheudu vähäistä suurempaa haittaa.

naapurin puut rajalla? (Muut) - Rakentaja.fi

Kysymys kuuluu, kuinka lähelle naapurin kanssa yhteistä raja-aitaa saa istuttaa puita ja pensaita rivitalo-osakeyhtiössä, onko siihen olemassa jokin nyrkkisääntö. Entä voiko omassahallinnassa olevalle tonttille pystyttää esim.leikkimökin ilman erillistä lupaa, jos ei, keneltä lupa tai suostumus tulee saada ? Kysyjän tiedot:

Puut maisemasuunnitteluun. Puiden istuttaminen ja maisemointi

huolenamme on naapuritontin kuusiaita joka on istutettu osa lähemmäksi kuin 60cm oksat on jo osin meidän puolella naapuein ei ole tarkoituskaan ajaa sita elikkä se saa kasvaa vapaasti ja sitten naapuri on istuttanut kuusien taakse koivuja ja muuta puuta eikö ne ole aivan liian lähellä rajaa jos ne kasvavat täysikasvuisiksi niin ne on taatusti meidän puolella jo nyt naapuri ei hoida

Puiden istutus rajalle - Masinistit.com

Ennen suuria puita, sinun täytyy istuttaa korkeita pensaita, ennen kuin on toivottavaa sijoittaa pienin. Jotta kasviryhmän kirkkaus voidaan valita, valitse näytteitä, joissa on värikkäitä lehtiä tai kauniita kukkia. Sivustossasi voit järjestää ryhmän keskellä puutarhaa, tässä tapauksessa istuttaa korkeimmat kasvit keskellä.

Tonttien rajalle istutettavat puut | Koti | yle.fi

kuinka lähelle rajaa saa istuttaa puitapihalleen, sekä sen että puu on istutettu aikoinaan liian lähelle rajaa. Hän oli kertonut, että puita ei saa istuttaa 4 meträ lähemmäksi rajaa. Ystävämme ovat ostaneet tuon talon n. 3 vuotta sitten ja tuo puu on (jos edes on) istutettu n. 20-30 vuotta sitten. Jos puu ei kaadu kesän kuluessa, on rouva luvannut toimittaa "virallisen

Ymparisto > Usein kysytyt kysymykset jokamiehenoikeuksista

Asiantuntijat vastaavat aiheeseen Rakennusoikeudelliset kysymykset Liittyviin kysymyksiin. Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista.

Rakennusoikeudelliset kysymykset

kuinka lähelle rajaa saa istuttaa puitaItse kyllä tunnen oman pihan rajat, mutta viereiseen taloyhtiöön muuttanut paritalonaapuri luulee, että hänen aitansa ulkopuolelle saa istuttaa puita! Onhan se hyvä 5-8 vuoden päästä kun puut peittävät heidän pihansa mutta ns. "ei kenenkään maalle" - usein taloyhtiöiden välissä ei saa istuttaa mitään.

Kysymyspalsta: kysymys ja vastaus

Vaikka tuntuu hassulta niin naapurilla on oikeus istuttaa puut omalle tontille mihin kohtaan vaan,mutta vaikka saisit naapurin suostuteltua kaataan puut niin kunta ei välttämättä anna siihen lupaa ja ikä ei puussa ole äkkiä syy miksi se pitäisi kaataa.Koivu hoitaa itseään sillä että pudottaa oksia pois mitkä ovat vanhoja. puun pitää siis olla sairas jotta sen voi kataa.

Naapurin Puut? - Laki24.fi

Niin, koska te varmaan osaatte ajatella naapuria istuttaessa isoiksi kasvavia puita, tai sitten asutte kerrostalossa. Oikeasti ei ole kivaa, kun näillä pk-seudun pienillä tonteilla ei ole kauheasti tilaa ja naapuri istuttaa todella ISON ja varjostavan puun (ja varjostus tulee siis meidän pihalle, ei heidän).

kuinka nopeasti hampaat liikkuvat
kuinka monta leipävaihtoehtoa on subwayssa
oma veikkaus lotto
kuinka usein tonnikalaa
batman lego peli